Россільгоспнагляд анонсував появу на полицях російських магазинів іранського сиру. Про це розповів помічник керівника наглядового відомства Олексій Алексєєнко в ефірі "Російської служби новин", передає РБК-Україна.

Алексєєнко відзначив, що іранська молочна продукція успішно пройшла інспекцію відомства.

"Тепер треба підписати спеціальний протокол про умови постачання і забезпечення безпеки, і сири з Ірану будуть поставлятися", - додав він.

Алексєєнко також прокоментував рішення дозволити поставки в Росію швейцарського сиру (8 з 13 швейцарських підприємств отримали право поставляти в Росію сир і готову продукцію, - ред.). За його словами, це прояв прагматизму.

Читайте також: Кожний четвертий сир у Росії фальсифікований

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

"Імпортозаміщення йде, але треба бути реалістами, якийсь час нам доведеться закуповувати молочну продукцію, і насамперед сири, в інших країнах", - додав він.

Нагадаємо, уряд РФ в серпні 2014 року заборонив ввозити до Росії продукти з країн Євросоюзу, США, Норвегії, Канади, Австралії за те, що ті ввели антиросійські санкції. Під забороною опинилися фрукти, овочі, м'ясо, риба, молочні продукти, в тому числі сир.