В Росії з'явиться новий сертифікат для продуктів – "православний стандарт". Він підтверджуватиме їх якість та позитивний вплив на духовне і фізичне здоров'я росіян.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

З такою пропозицією звернувся голова комісії Громадської палати РФ з питань соціальної політики, трудовим відносинам і якості життя громадян Володимир Слєпак. Відповідний лист він направив до патріарха Кирила.

Автор зазначає, що подібна добровільна сертифікація існує у мусульман та іудеїв.

"Основне завдання системи добровільної сертифікації "Православний стандарт" - експертиза продукції, що виготовляється в Росії з урахуванням православного підходу до основних принципів організації виробництва, виявлення її найбільш якісних і екологічно безпечних аналогів", - написав Слєпак у зверненні до патріарха.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Читайте також: Росіян годуватимуть іранським сиром

Особлива увага в добровільній сертифікації приділятимуть монастирській продукції.

Цей підхід, за його словами, має ефективно реалізувати найважливіші принципи у якості продуктів. Слєпак наголошує, що сертифікат підтверджуватиме не тільки безпеку продукції. Відповідно до нього буде визначатись вплив продуктів харчування на духовне і фізичне здоров'я людей.