У Європейського союзу як регіонального співтовариства немає військової ролі в Сирії, заявила глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні.

"Європейський союз як такий не задіяний військовим чином в Сирії і у нього немає військової ролі", - сказала Могеріні в інтерв'ю інформаційному інтернет-порталу Bruxelles2.

За її словами, ЄС готовий до збільшення гуманітарної допомоги та її доставки в північну частину Сирії.

"Але, врешті-решт, єдиним способом дозволити сирійцям в цілковитій безпеці повернутися в свою країну, було б припинення війни і покладення краю присутності ІД в Сирії. Тільки цю безпеку ми можемо принести для Сирії", - підкреслила глава європейської дипломатії.

Читайте також: Жертвами авіації РФ у Сирії з початку жовтня стали 370 осіб

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Нагадаємо, раніше в ЄС підтримали політичне рішення по внутрішньосирійському конфлікту. Відповідальність за сотні тисяч жертв громадянської війни поклали на уряд президента Асада.

Президент Франції Франсуа Олланд сказав, що російські атаки на позиції сирійської опозиції посилять владу глави Сирії, але зрештою не врятують Башара Асада.

За словами німецького канцлера Ангели Меркель, для подолання сирійського конфлікту необхідно "набратися терпіння".