Депутатам парламенту Литви представили на розгляд проект бюджету військового відомства на наступний рік. Уряд республіки просить підтримати та затвердити його. Розмір оборонного бюджету складе 574 мільйони євро. Це складає 1,48% від ВВП країни.

Про це повідомляє місцеве видання Вaltnews.

Міністерство оборони, якщо депутати погодяться з проханням Кабінету міністрів, на 2016 рік отримає на оборонні потреби на 149 мільйонів євро більше, ніж минулого року.

Таке фінансування стане рекордним для військового відомства, починаючи з 1991 року. Більше грошей на оборону в Литві виділяли лише за часів президента Антанаса Сметони до початку Другої світової війни. Тоді це було до 30% ВВП.

Читайте також: Ситуація з безпекою гірша, ніж за Холодної війни - НАТО

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Оборонне відомство, на думку міністр оборони Литви Юозаса Олекасаса, таким чином "лише компенсує втрати за період 2009-2012 років".

Він наголосив, що фінансування спрямують, насамперед, на бойове злагодження взводів і рот. Також частина коштів піде на модернізацію озброєння підрозділів та бойову підготовку особового складу.