Вартість одного дня участі російських військових у сирійському конфлікті може коштувати Кремлю до чотирьох мільйонів доларів.

Про це повідомляють британські аналітики, передає німецьке видання DW.

Мінімальна вартість дня військової операції в Сирії, відповідно до розрахунків, складає 2,4 мільйона доларів.

Старший аналітик Бен Мурса зазначив, що всі наведені суми приблизні, а реальна вартість військових дій може сягати до чотирьох мільйонів доларів в день.

Фахівці підрахували, що з початку операції 30 вересня Росія витратила на бомбардування Сирії від 80 до 115 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

До витрат на військову операцію включили доставку військової техніки, інфраструктуру, зарплату персоналу, а також авіаудари.

Читайте також: Сирійця "затравили" в ефірі путінського телеканалу (відео)

Аналітики розповіли, що найбільш затратними є повітряні бомбардування. На виліт лише одного літака Росія витрачає близько 12 тисяч доларів. Три тисяч коштує виліт одного вертольота. Ці суми витрачають лише на одну годину польоту військово-повітряних сил.

Кремль витрачає на зарплату до 440 тисяч доларів в день.

Кожен день Москва витрачається приблизно 750 тисяч доларів лише на боєприпаси для проведення військової операції.

Нагадаємо, витрати Росії на оборону цього року склали 50 мільярдів доларів.