Чеський лідер Мілош Земан дав тверду відповідь на звинувачення ООН, що у його країні погано відносяться до переселенців. Про це повідомили у ВВС.

На думку Земана, такі заяви є кампанією ООН проти нього та його країни. Він впевнений, що Чехія нормально ставиться до біженців, а також не збирається вибачатися за деякі свої вислови.

Президент Чехії нещодавно запевнив, що "емігранти здатні завезти до країни тероризм та інфекційні хвороби".

У свою чергу представник ООН з прав людини Аль Хусейн звинувачував Земана не лише у поганому ставленні до біженців, а й в ісламофобії.

Представники президента наголосили, що він давно попереджав про загрозу ісламського фундаменталізму і не поміняє своїх принципів через тиск.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Читайте також: Керрі готує нові рішення конфлікту в Ізраїлі

Нагадаємо, в офіційній заяві ООН йшлося про те, що біженців на території Чехії постійно затримують, обшукують та загалом ставляться дуже принизливо.

Земан у свою чергу і раніше наголошував, що не підтримує позицію європейських країн щодо біженців. Він вважає, що краще їм допомагати у їхніх країнах.