Терористична організація "Ісламська держава" заробляє до 50 мільйонів доларів в місяць. Основний дохід вони отримують від продажу сирої нафти з підконтрольних їм родовищ на території Іраку і Сирії. Цю індустрію терористів американській дипломатії і військовій авіації поки не вдалося зупинити.

Про це повідомляє Associated Press, посилаючись на іракську розвідку і посадові особи США.

Продаж нафти є найбільшим джерело доходу екстремістів, а також основна причина того, що їм вдалося зберегти свою владу на просторах Сирії та Іраку.

ІДІЛ має фінансові ресурси для відновлення інфраструктури і грошових виплат для бойовиків, щоб підтримувати їх лояльність. Завдяки цьому "Ісламська держава" витримує наземні бої і авіаудари коаліції на чолі з США.

Терористична організація навіть отримала обладнання і технічних фахівців з-за кордону. Цим самим вдалося зберегти роботу нафтової індустрії.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Іракська розвідка зазначає, що "Ісламська держава" за зниженими цінами реалізує сиру нафту контрабандистам. Іноді ціни на неї складаються 35 доларів за барель, в деяких випадках її продають і по 10 доларів за барель. Це при тому, що на світовому ринку нафта коштує близько 50 доларів.

Читайте також: Бойовики ІДІЛ боротимуться з Путіним за допомогою презервативів (відео)

Контрабандисти далі продають її посередникам в Туреччині. Нафту незаконно перевозять на танкерах. Але на даний час бойовики використовують для транспортування менші ємності, коаліції було тяжче завдавати авіаударів.

ІДІЛ кожен день перевозить посередникам з Сирії до Туреччини близько 30 тисяч барелів. В Іраку терористи видобувають близько 10-20 тисяч барелів на добу.

Член парламентського комітету з енергетики Іраку розповів, що більшість сировини іракського виробництва не продають, а переправляють в Сирію. Там терористи ІДІЛ побудували тимчасові заводи з виробництва паливної продукції.