У зв'язку з активізацією Росії на морі та через інші загрози, НАТО перегляне власну військово-морську стратегію.

Про це повідомив новий керівник військово-морських сил США Джон Річардсон, передає The Wall Street Journal.

Він зазначив, що Росія демонструє активність свого флоту, а також готовність застосувати військовий примус. Зросло майже вдвічі і патрулювання російських підводних човнів у період з 2013 по 2014 роки. Російський флот отримав на озброєння декілька нових кораблів.

Річардсон наголосив, що Росія нарощує темпи озброєння та підвищує професіоналізм.

Експерти вважають, що нова російська військова доктрина стане основою для більш агресивної стратегії з боку Кремля. НАТО ж, у свою чергу, з 2011 року не переглядало свою військово-морську стратегію.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

"Багато змінилося з російською загрозою, із проблемами міграції, із розвитком інформаційних технологій, щоб ще раз переглянути морську стратегію НАТО і подивитися, чи вона адекватно описує ті проблеми, які ми отримали", - заявив керівник ВМС США.

Читайте також: Латвія закупить ракети для посилення системи ППО

Американських військових чиновників непокоїть збільшення військових потужностей в окупованому Криму, а також у російському анклаві - Калінінграді.

Регіональні флоти, на думку Річардсона, повинні забезпечити призначення на поставлені місії найбільш підходящі судна, а ті, в свою чергу, мають виконувати кілька місій відразу.

Наприклад, патрульний корабель, відстежуючи контрабандні судна з мігрантами, одночасно , може збирати інформацію про російську присутність у Середземному морі.