Росія перекинула в Сирію свої зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С1" і зенітно-ракетний комплекс середнього радіусу дії "Бук-М2Е".

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на власні джерела.

Ці зенітні комплекси забезпечують захист російських баз, що розміщені на території Сирії.

У Сирії за участю Росії створена Об'єднана система протиповітряної оборони. Її розгорнули для охорони всіх військових і стратегічно важливих цивільних об'єктів. До них відноситься і аеродром в Латакії. Там базується російське авіаційне угрупування.

Джерело також нагадало, що до складу Об'єднаної системи ППО Сирії входять і модернізовані комплекси "Оса", С-125 Печора-2 М, ЗРС С-200, а також декілька інших систем.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Читайте також: Війна в Сирії перетворюється для росіян з абстракції на "болючу реальність"

Зазначається, що це озброєння дозволить забезпечити захист об'єктів не тільки від повітряних атак, але й від ракетних ударів. Ця система аналогічна ізраїльському комплексу протиракетної оборони "Залізний купол".

Раніше, головнокомандувач Повітряно-космічними силами Росії Віктор Бондарєв заявив, що в Сирію перекинули російські зенітні ракетні системи. Це, за його словами, необхідно для запобігання можливих ударів по російським базам, що можуть нанести бойовики "Ісламської держави".