Американські військові в п'ятницю прибули до Туреччині. Вони розмістились на базі військово-повітряних сил "Інджирлік". Винищувачі допомагатимуть у захисті повітряного простору Туреччини від потенційних порушників.

Про це повідомляє Associated Press.

Рішення про переміщення бойових літаків прийняли після того, як два російських військових літака порушили повітряний простір Туреччини минулого місяці. До цього вони літала у небі над Сирією. Цей інцидент викликав незадоволення Туреччини та її союзників по НАТО.

Шість літаків перекинули на базу "Інджирлік" з Англії. Там вже розміщуються інші літаки. Вони є частиною сил коаліції на чолі з США, що ведуть боротьбу проти "Ісламської держави".

Читайте також: На турецькій базі США розмістять 12 штурмовиків А-10

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Американське командування наголошує, що переміщення літаків відбулося у відповідь на прохання Туреччини про підтримку та забезпеченні захисту її повітряного простору. Цей крок є "демонстрацією непохитної підтримки турецького суверенітету і колективної безпеки регіону".

У минулому місяці турецькі військові літаки збили безпілотник невідомого походження. Він порушив повітряний простір Туреччини на кордоні з Сирією.