За попередніми даними, опозиційна партія Хорватії ХДС (Хорватська демократична співдружність) перемагає у виборах до парламенту. Вони пройшли у неділю, 8 листопада.

Про це пише Російська служба Бі-бі-сі.

"Дані виборчкому з 88,23% виборчих дільниць кажуть, що Хорватська демократична співдружність (ХДС) отримує 61 мандат у 151-місцевому парламенті. Їх перемогу достроково визнала та вже привітала президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Молдові мітинг за об'єднання з Румунією

Згідно інформації, провладна Соціал-демократична партія поки отримує приблизно на п'ять місць менше. Третьою за кількістю місць у парламенті може стати партія "Мост" - з 18-19 місцями в парламенті.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Основні теми передвиборчої кампанії у країні - економіка та наявна криза із мігрантами.

Раніше, соціал-демократи на чолі з прем'єром Зораном Мілановічем закликали проявляти до нелегалів співчуття, водночас, національно-консервативна опозиція та її лідер Томіслав Карамарко заявили про небезпеки неконтрольованої міграції.