На 97-му році життя помер колишній канцлер Німеччини Гельмут Шмідт. Про це пише Reuters.

Шмідт був п'ятим канцлером ФРН. Він перебував на своєму посту з 1974 по 1982 рік. Варто відзначити, що з 1983 року він був співвидавцем тижневика Die Zeit.

Наступним після Шмідта на посту канцлера ФРН працював Гельмут Коль.

Видання Bild зазначає, що причиною смерті стали ускладнення після недавнього оперативного втручання. У вересні колишній політик переніс операцію на судинах. Тоді медики поставили 96-річному Шмідту діагноз "гостра оклюзія (закупорка) судин правої ноги".

Гельмут Шмідт був великим любителем сигарет з ментолом. В очікуванні близького заборони на виробництво і продаж сигарет з ментолом у ФРН, він купив "про запас" не менше 200 блоків - чого повинно було вистачити йому на три роки.

Популярні новини зараз
Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Читайте також: Помер "руйнівник" Берлінської стіни Ґюнтер Шабовскі

Правління Шмідта припало на час різкого підвищення нафтових цін, що призвело до кризи, але Шмідту все одно вдалося досягти вражаючих результатів - в порівнянні з ситуацією в інших країнах Західної Європи, економіка ФРН зазнала незначні втрати. На світовій арені він дотримувався політики розрядки, підтримував стосунки з тодішнім керівником СРСР Леонідом Брежнєвим.