З бюджету Європейського союзу у минулому році не за розпорядженнями ЄС витратили понад шість мільярдів євро. Про це йдеться у звіті Європейської рахункової палати.

Згідно з документом, минулого року не за призначенням було витрачено 4,4% (близько 6,25 млрд євро) від загальної суми витрат у 142,5 млрд євро. У 2013 році цей показник становив 4,5%.

Голова Європейської рахункової палати Вітор Кальдейра закликав до "абсолютно нового підходу" до витрачання коштів ЄС, який дозволив би витрачати їх тільки за призначенням.

Представляючи звіт у Брюсселі, він зазначив, що це особливо важливо в часи таких "великих викликів", як міграційна криза чи високий рівень безробіття, передає Deutsche Welle.

Читайте також: Британія може вийти з ЄС, якщо не буде реформ - Кемерон

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За словами Кальдейри, до типових помилок при витрачанні коштів ЄС належать порушення приписів при розподілі державних замовлень, наприклад, якщо вони розподіляються без проведення конкурсу.

Нагадаємо, в 2014 році Велика Британія відмовилася вносити до бюджету ЄС додаткові 2,1 млрд