Між Києвом та столицею Болгарії відновлять пряме залізничне сполучення вже найближчим часом.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

У Софії 13 листопада пройшла двостороння зустріч міністра інфраструктури Андрія Пивоварського з міністром транспорту, інформаційних технологій та зв'язку Республіки Болгарія Івайло Московски.

Українській міністр поінформував болгарського колегу про те, що на сьогодні залізничне сполучення між Києвом та Софією забезпечується з пересадкою на станції Будапешт. Причиною цього стала скасування безпересадкового вагону, який був у складі поїзду Москва - Софія.

Пивоварський сподівається, що активна двостороння робота між залізничними адміністраціями Румунії, Болгарії та Молдови зможе поновити курсування безпересадкових вагонів української залізниці сполученням Київ – Софія. Їх планують запустити на 2016/2017 рік.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Залізничні адміністрації обох країн опрацюють це питання та запустять у найближчий час сполучення між двома столицями.

Читайте также: Залізничники України і Молдови прокладуть колії в обхід Придністров'я

Окремо сторони обговорять відновлення прямого авіаційного сполучення між країнами. Болгарія в чергове підтвердила готовність до повної лібералізації авіаційних перевезень. Вона підтримала плани української авіакомпанії розпочати регулярні рейси між Києвом та Софією у грудні цього року. Планується запустити три рейси на тиждень.

Московски наголосив, що Софійський аеропорт створить сприятливі умови для роботи авіакомпанії.