Схоже, що найближчим часом мешканці РФ залишаться без ще одного продукту харчування - шоколаду. Виробники ласощів не мають коштів на закупівлю какао-бобів.

Про це повідомляє "Кореспондент", посилаючись на Центр досліджень кондитерського ринку.

Дослідники зазначили, що більшість виробників не формує резерви своїх ресурсів. Тому вже незабаром вони будуть використовувати при виробництві замінник у вигляді пальмової олії або зовсім скорочувати кількість шоколадок.

Також на шоколадних фабриках відбилося зростання вартості какао-бобів у світі. У цьому році імпорт цієї сировини знизився на 34% у порівнянні із 2014 роком. У РФ стали менше купляти і какао-пасту та какао-масло.

"На 16 листопада вартість тонни какао-бобів на Лондонській біржі досягала 2320 фунтів стерлінгів. Це практично впритул наблизило світові ціни до тридцятирічних максимумів, які були у 2010 році, коли вартість тонни какао-бобів становила 2503 фунта", - повідомили у Центрі.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Керівник організації Єлизавета Нікітіна наголошує, що уряду країни слід терміново надавати підтримку виробникам шоколаду. В іншому випадку, у Росії взагалі зникне цей продукт.

Читайте також: У Москві горять ТЕЦ і Міноборони

Нагадаємо, влада Росії створила для своїх громадян досить жорсткі умови для споживання харчів. У країні заборонені продовольчі товари із Європи.