Французька влада вважає Абдельхаміда Абауда, якого називають головним натхненником недавніх нападів у Парижі, причетним до планування ще чотирьох атак.

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнев у четвер, 19 листопада, уточнив, що всього з весни 2015 року спецслужби запобігли шістьом терактам у країні. За словами міністра, Абдельхамід Абауд причетний до організації чотирьох з них, пише Le Figaro.

У четвер французька влада підтвердила інформацію про те, що Абауд загинув під час штурму спецпризначенцями будівлі в Сен-Дені вранці у середу. Його тіло впізнали за відбитками пальців.

Водночас, другий ймовірний учасник паризьких атак, Салах Абдесалам, досі перебуває у розшуку. Встановити місце його перебування правоохоронцям поки не вдалося. Слідчі не виключають, що він втік з країни.

Читайте також: Під час спецоперації було вбито організатора терактів в Парижі

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Серія вибухів і скоординованих нападів на мирних громадян сталася в Парижі в ніч на 14 листопада. В результаті загинули щонайменше 129 людей, ще понад 300 отримали поранення. Стан деяких з них оцінюється як критичний.

Відповідальність за напади взяла на себе "Ісламська держава". Повідомлялося, що Абдельхамід Абауд приєднався до угруповання в 2013 році.