У Росії частково провалився пуск ракет Р-30 Булава. Запуск проводили 14 листопада цього року з підводного крейсера стратегічного призначення К-551 Володимир Мономах.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на джерела, близькі до військового відомства.

Зазначається, що одна з двох запущених ракет не потрапила в цілі, що розташовувались на камчатському полігоні Кура.

Джерело розповіло, що запуск ракети пройшов у штатному режимі. Завдання, за його словами, виконали лише бойові блоки другої ракети і успішно вразили цілі. Співрозмовник додав, що інша ракета не змогла виконати повністю польотне завдання. Він додав, що вона також прибула в район Камчатки, але не потрапила в ціль.

Джерело наполягає, що технічна надійність "Булави" поступово покращується, незважаючи на часті провали пусків.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Читайте також: Польша створює потужні ракетні війська

"Відсоток відмов здається високим тому, що сьогодні ми знаємо про хід випробувань. 30 років тому нам просто нічого не повідомляли про невдачі", - наголосив співрозмовник.

Нагадаємо, випробування "Булави" стартували в 2004 році. Вони проходили з перемінним успіхом. До кінця 2011 року прийняли рішення, що ракету можна прийняти на озброєння.