Учителі й вихователі понад 220 початкових і середніх шкіл, а також дитячих садків у Словаччині оголосили страйк, щоб привернути увагу держави до поганого стану фінансування в освітній сфері.

Багато вчителів замість проведення уроків, оголосили "День здоров'я" і пішли здавати кров до Національного центру переливання крові. Відтак частина словацьких учнів залишилась вдома, а деякі школи організували для дітей позашкільні програми, пише словацький сайт topky.sk.

"Метою акції є вказати на поганий стан охорони здоров'я у школах і реальність, що уряди протягом останніх 25 років не надавали цьому фактові достатньої уваги", – наголосив Владімір Црмоман, який представляє вчительську громаду столиці країни Братислави.

Читайте також: Словаччина посилює контроль на кордоні з Україною

Словацькі вчителі також звертають увагу уряду на низький рівень заробітної платні у сфері шкільництва, особливо в порівнянні з сусідніми країнами ЄС.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Міністр освіти, науки, досліджень і спорту Словаччини Юрай Дрекслер погоджується з головною вимогою вчителів, однак він при цьому зазначив, що вирішальним кроком у вирішенні проблеми можуть стати вибори до парламенту Словаччини.