Москва прогнозує поновлення спроб загострити ситуацію в Росії з боку "Ісламської держави". Про це сказав голова департаменту Міністерства закордонних справ Російської Федерації з питань нових викликів і загроз Ілля Рогачов, пише "Коммерсант".

За його словами, операція повітряно-космічних сил Росії в Сирії спрямована на те, щоб стримати загрозу на дальніх підступах.

На питання, чи варто вважати теракт відносно російського літака в Єгипті помстою ісламістів за військове втручання Росії в сирійський конфлікт, Рогачов відповів ствердно.

"Можливо, що це помста за нашу участь у боротьбі з ІДІЛ в Сирії. Але я не сумніваюся, що якщо нічого не робити, то терористична загроза набуде для нас більш серйозних масштабів", - сказав він.

Читайте також: Росія не може бути партнером у боротьбі з тероризмом – експерт

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Рогачов переконаний, що для боротьби з тероризмом потрібні ще більш рішучі зусилля.

"Треба вирізати цю ракову пухлину, поки вона охопила тільки половину Сирії і майже пів-Іраку", - наголосив він.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ РФ з протидії тероризму Олег Сиромолотов у свою чергу підтвердив, що у Сирії вже загинули більше 160 росіян, які воювали на стороні терористів "Ісламської держави".