Керівники країн Балтії заявили, що не будуть брати участь у міжнародній коаліції у боротьбі проти терористичного угрупування "Ісламська держава". Це станеться у тому випадку, якщо Росія увійде до її складу.

Про це повідомляє видання Delfi.

З відповідною заявою виступили в п'ятницю ввечері президенти Латвії, Литви та Естонії за підсумками зустрічі, що пройшла у литовському місті Паланга.

"Литва не візьме участі у жодній новій коаліції, у якій Росія бере участь або хоче брати участь. До сьогоднішнього дня Росія окупувала територію однієї країни і веде воєнні дії на території двох країн, України і Грузії", — наголосила президент Литви Даля Грібаускайте.

Читайте також: Майже 60% росіян вірять у потужну війну з Ісламською державою

Популярні новини зараз
Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Лідер Естонії Тоомас Хендрік Ільвес зазначив, що потрібно серйозно підходити до створення міжнародної коаліції. Це питання слід добре обдумати, за його словами, якщо до її складу входитиме "такий агресор, як наш сусід".

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд наступного тижня планує зустрітися з президентами США і Росії. Лідери країн мають обговорити подальшу боротьбу з "Ісламською державою".