Чисельність активних бойовиків організації, за приблизними підрахунками, - від 50 до 70 тисяч. Кожен місяць їх ряди поповнюють по кілька сотень новобранців. Велика частина приїжджає з-за кордону. Хтось їде через обіцянки легкої наживи, інші їдуть за адреналіном. Про це повідомляють Економічні Вісті.

Третя група - релігійні фанатики. Основний мотивуючий фактор - це міф, що вони добиваються успіху в боротьбі із Заходом.

На даний момент "Ісламська держава" - найбагатша терористична організація в світі. Щорічний дохід - $ 2 млрд. Організація змогла самостійно накопичити величезне багатство. Вона продає на чорному ринку нафту, грабує банки на захоплених територіях. І тепер фактично є фінансово незалежною.

Читайте також: Армія Сирії атакувала авіабазу в Алеппо

Інші джерела фінансування - це "податки", зібрані з жителів захоплених території і викупи за заручників. Зброя бойовики не купують, а захоплюють у процесі бойових дій.Также у них є багато американської військової техніки. І ресурси їх поки невичерпні.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Один з основних лідерів "Ісламської держави" - Абу Бакр аль-Багдаді. Про нього відомо мало. Свого часу він був членом "Аль-Каїди" і навіть потрапив у полон до американських військовослужбовців, але був відпущений як "безпечний в`язень ". Камерами був зафіксований лише один раз: у червні 2014 року, під час промови про створення халіфату. У своїй діяльності терорист спирається на ідеї ісламу. При чому, на найрадикальніші його трактування.

ІД хоче відтворити ранню ісламську імперію в Північній Африці і на Близькому сході - територію колись відому як халіфат. Це імперський проект, який ІД почав у Сирії та Іраку і бажає поширити далі, винищуючи "невірних".

У "Ісламської держави" еффетивная пропагандистська машина. Вона дозволяє вербувати людей по всьому світу. Кожен день бойовики публікують звіти про свої успіхи на п'яти мовах. Найбільше обурює, що промивати мізки вони беруться навіть дітям, показуючи тренувальні табори майбутніх джихадистів.

Нагадаємо, після терактів у Парижі, країни ЄС закликали до більш жорсткої боротьбі з "Ісламським державою", а також багато виступали за тіснішу співпрацю з Росією. Країни Східної Європи, зокрема країни Балтії та Польща, скептично поставилися до даного зближення.