Російську федерацію повернуть до так званого клубу розвинених держав "Велика вісімка", якщо вона врегулює відносини із Україною та буде співпрацювати із Заходом по Сирії.

Про це пише УНІАН.

"Якщо ми і далі зможемо долати перешкоди у вирішенні конфлікту в Україні і якщо Росія продовжить разом з нами працювати над вирішенням конфлікту в Сирії, тоді у Заходу не буде і не зможе бути зацікавленості в виключення Росії з регулярної дискусії між основними західними країнами", - повідомив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Читайте також: "Велика сімка" закликала Україну узгодити податкову реформу з МВФ

За його словами, західні країни ніколи не були зацікавлені у ізоляції Москви надовго та у перетворенні G8 на G7.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Нагадаємо, Росію виключили із "клубу", коли країни G7 в 2014 році зібралися на саміт у Брюсселі без неї. Таке рішення прийняли після анексії Криму.

Наразі, до розвинених держав належать Німеччина, Сполучені Штати, Канада, Японія, Франція, Великобританія, Італія.