Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав документ, який скасовує заборону на експорт ядерного обладнання та технологій до Ірану.

Відповідний указ вийшов сьогодні, 23 листопада, з нагоди візиту Путіна до Ірану.

Тепер російські підприємства можуть експортувати обладнання і надавати фінансові та технічні консультації в рамках проектів з модифікації іранського ядерного об'єкту Фордо і реактора в Араку.

Документ дозволяє експорт з Ірану збагаченого урану, запас якого не перевищує 300 кілограмів, в обмін природний уран з Росії.

Читайте також: Іран отримає ЗРК С-300 до кінця року - іранський генерал

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%
Показати ще

Нагадаємо, сьогодні Путін в Тегерані візьме участь у саміті країн-експортерів газу. Окрім того, запланована зустріч російського лідера з президентом Ірану Хасаном Роухані для обговорення конфлікту в Сирії.

Як відомо, Росія з Іраном надають підтримку урядовим військам сирійського президента Башара Асада.

Росія стверджує, що ця військова операція спрямована проти ІДІЛ, але є чимало свідчень, що удари завдають по об'єктах опозиції.