Росія посилила інтенсивність авіаударів по поселенням сирійських туркменів. Вони розміщені в районі катастрофи російського літака Су-24. Його збила турецька авіація 23 листопада за порушення повітряного простору Туреччини.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на заяви сирійських бойовиків і правозахисників.

Сирійська обсерваторія з прав людини, яка розміщена у Лондоні, зазначила, що північна частина Латакії потрапила не менше ніж під 12 обстрілів з повітря. Бомбардування велось під час бою урядових військ з відділенням "Аль Каїди" "Фронт Нусра" і туркменськими повстанськими військами.

Туркменський командир наголосив, що територію також обстрілюють з важкої артилерії та російських кораблів, що розміщені у Середземному морі.

Читайте також: Туреччина опублікувала запис попередження пілотів СУ-24 (відео)

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Ще до інциденту зі збитим російським літаком Туреччина вимагала у Росії не бомбардувати території. Адже на них діють повстанці туркменського походження.

Нагадаємо, у вівторок турецький винищувач збив над цією територією російського бомбардувальника. Один пілот літака в результаті загинув. Турки заявили, що попереджали росіян перед атакою не менше десяти разів.