Агентство національної безпеки США закриває свою програму прослуховування телефонних розмов населення. Про це сьогодні стало відомо Reuters.

Останню розмову американські спецслужби зможуть прослухати о 23:59 сьогодні за тамтешнім часом. Усі зібрані данні зберігатимуться до 29 лютого наступного року.

Дехто з республіканців хотів продовжити термін зберігання файлів до 2017 року через небезпеку після паризьких терактів. Але до конкретних дій не дійшло - у країні незабаром вибори і ніхто не хоче втрачати підтримку волелюбного народу.

Зазначимо, що "Закон про свободу" ухвалив Конгрес США цього літа після дворічної роботи захисників прав людини. Однак у найближчий час американці запустять нову програму безпеки. За населенням також будуть слідкувати, але не так активно.

Читайте також: США вимагають від Туреччини перекрити кордон із Сирією

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Нагадаємо, данні про те, що Штати та Сполучене Королівство займаються прослуховуванням "злив" екс-агент ЦРУ Едвард Сноуден у 2013 році. Тоді американське правосуддя оголосило його у розшук, а сам він втік до Росії.