Терористичне угрупування "Ісламська держава Іраку та Леванту" облаштовує військову базу в Лівії, звідки збирається здійснювати атаки на Італію.

Як пише The Wall Street Journal, в умовах тиску з боку іноземних держав у Сирії та Іраку ІДІЛ вирішила розширити діяльність у Лівії, неподалік від Європи, де вона може отримувати доходи від нафти і планувати терористичні атаки.

База знаходиться в місті Сірт на березі Середземного моря. Впродовж останнього року кількість бойовиків там виросла з 200 чоловік до 5 тисяч. Вони використали політичний розкол в Лівії і створили опорний пункт в небезпечній близькості від Італії.

Читайте також: У трьох містах Британії можливі теракти - Міноборони Королівства

За словами прем'єр-міністра Італії Маттео Ренці, є загроза перетворення Лівії в "наступну екстрену ситуацію".

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Лівійські чиновники побоюються, що незабаром бойовики почнуть захоплювати нафтові родовища і нафтопереробні заводи в околицях Сірта.

"Вони дали чітко зрозуміти свої наміри. Вони хочуть вступити в боротьбу з Римом", - говорить глава військової розвідки в регіоні Ісмаїл Шукрі.