Вона прожила лише 74 хвилини, але зробила більше, ніж деякі люди за все своє життя, пише Independent.

Новонароджена дівчинка, яка прожила лише 74 хвилини після народження, стала наймолодшим донором органів. ЇЇ нирки трансплантували дорослому пацієнту.

На тринадцятому тижні вагітності батьки Хоуп Лі, Ема та Ендрю дізналися, що їх донечка страждає на аненцефалію, яка завадила правильному розвитку її мозку і черепу. Знаючи, що їх дитина не виживе, вони вирішили пожертвувати її органи.

Хоуп (що перекладається як "надія") народилася на дві хвилини раніше за свого брата-близнюка Джоша в Адденбрукскій лікарні Кембриджа минулого тижня.

Читайте також: Пластичні хірурги провели наймасштабнішу операцію з пересадки обличчя в історії (відео)

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Незабаром після її смерті, лікарі провели операцію, пересадивши її нирки дорослій людині, яка очікувала на операцію. Клітини її печінки були заморожені, аби в майбутньому також врятувати життя інших пацієнтів, які потребуватимуть цього.

Не дивлячись на те, що подружжя Лі мали можливість перервати вагітність, вони зважились на донорство після того, як почули історію про Тедді Хоулстона. Тедді страждав на таку саму аномалію розвитку, прожив лише 100 хвилин після народження та пожертвував свої серцеві клапани та нирки.

Міс Лі зізналася, що прийняти таке рішення було надзвичайно складно, це розбивало їх серце. "Але ми просто відчули, що робимо правильний крок. Думка про те, що Хоуп продовжує жити всередині когось іншого, допомагає нам змиритися з болем втрати", - каже вона.

Саллі Джонсон, лікар-трансплантолог вважає, що донорство від новонароджених є надзвичайно рідкісним, а батьки Хоуп мають пишатися своєю дитиною, та подарунком, який вона зробила. "Ми дуже вдячні Емі та Ендрю за таке сміливе рішення, вони подарували шанс вижити іншим людям, в той час як самі пережили страшну втрату", - заявив лікар.