Сьогодні в Саудівській Аравії відбувається важлива подія для розвитку виборчого права в країні.

Як повідомляє AFP, вперше в історії жінки, які за мусульманськими традиціями була позбавлена ​​прав, голосують на місцевих виборах і балотуються як кандидати.

У результаті модернізації виборчого процесу відбулася історична подія - жінка стала стала депутатом муніципальної ради.

Салма бинт Хізаб аль-Отейбі отримала мандат в провінції Мекка. За неї проголосувала більша кількість виборців, ніж за сімох чоловіків і двох суперниць-жінок.

Всього місцевим жителям запропонували вибрати з 6440 кандидатів гідного. Поворот, який ознаменував початок політичної кар'єри для жінок, став причиною того, що більше 900 жінок балотувались.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Під час своєї передвиборної компанії вони вільно спілкувалися з виборцями, серед яких було багато чоловіків.

Незважаючи на такі зміни, близько 10 відсотків жінок взяли участь в голосуваннях, а пройшли в муніципальні ради декілька.

Читайте також: Президентом Непалу вперше стала жінка

Нагадаємо, що до списку країн з обмеження виборчих прав для жінок входять Бруней, Ліван, Об'єднані Арабські Емірати, Ватикан.

У Брунеї проводять тільки місцеві вибори, на яких голосувати мають право тільки чоловіки. У Лівані жінки для виборів повинні надати свідоцтво про освіту.