У вищих навчальних закладах Польщі рекордно зросла кількість студентів з інших країн. Згідно з підрахунками освітнього фонду "Перспективи", в цьому навчальному році у Польщі здобувають вищу освіту 46 000 іноземних студентів. Більшу частину з них складають студенти з України, передає Польське радіо.

Якщо років зо два тому більшість студентів-іноземців становили особи з польським походженням, то тепер ця ситуація змінилася.

"Українська, білоруська та російська молодь, що має польське походження, надалі приїздить до нас. Але характерно, що до польських вишів тепер їдуть також студенти, які не мають предків-поляків. Вони обирають польські заклади, бо хочуть навчатися в університетах однієї з країн ЄС ", - повідомив професор Центру польської мови та культури Ягеллонського університету Пьотр Горбатовський.

Польська освіта приваблює також студентів із Заходу - в країні дешевша оплата за навчання і менші витрати на проживання, ніж у Берліні, Парижі чи Лондоні.

46-тисячну громаду іноземних студентів у Польщі складають представники 158 країн. Майже половина з них - українці, на другому місці - білоруси. Далі йдуть норвежці, іспанці та шведи.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще