Корабель Військово-морського флоту Росії "Приазов'я" евакуював з узбережжя Ємену 308 осіб, у тому числі 14 українців.

Про це повідомив генерал-майор Ігор Конашенков, пише ТАСС.

"Корабель ВМФ Росії "Приазов'я" евакуював з узбережжя Ємену 308 осіб. Серед евакуйованих із зони військових дій в районі Адена громадяни 19 держав: Російської Федерації - 45 осіб, США - 18, Великобританії - 5, Болгарії - 1, Естонії - 6, Україна - 14 Республіки Білорусь - 9, Туркменістану - 3, Узбекистану - 8, Азербайджану - 5, Бахрейну - 1, Джібуті - 5, Ємену - 159, Сомалі - 1, Палестини - 3, Йорданії - 13, Куби - 9, Єгипту - 2, Саудівської Аравії - 1 людина", - сказав офіційний представник Міноборони РФ.

Читайте також: Москва заперечує, що постачала зброю повстанцям у Ємені

За його словами, "Приазов'я" виконує в Аденській затоці планові завдання в рамках антипіратської діяльності.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Раніше, Ємен звинуватив Росію в тому, що вона приховано поставляє зброю повстанцям-хуситам.

За словами міністра закордонних справ Ємену Ріяда Яссина, літаки з Росії, що прибули до його країни для евакуації іноземних громадян, мали на борту озброєння, яке передали повстанцям. Дипломат зажадав від російської сторони пояснень із приводу цього, та попросив утриматися від втручання у ситуацію в Ємені.

Москва назвала такі заяви абсурдними, безвідповідальними і провокаційними.

Міжнародна коаліція за участю Саудівської Аравії та інших країн Перської затоки в ніч на 26 березня почала військову операцію в Ємені під кодовою назвою "Буря рішучості". Вона спрямована проти повстанців-хуситів, які контролюють велику частину території Ємена. Країни відгукнулись на прохання президента Ємена Абд Раббо Мансура Хаді.

Коаліція завдала авіаударів по аеропорту столиці Ємену Сани і ряду військових об'єктів.