Президент Сербії Томіслав Ніколіч сьогодні планував офіційний відвідати Ватикан. Візит його зірвався через поломку літака і він був змушений повернутся назад в Белград.

Про це повідомляє сербський національний телеканал РТС.

Літак глави держави, Falcon 50, вилетів зі столиці Сербії близько восьмої ранку. Через годину на висоті 10 тисяч метрів пілот помітив проблеми з одним з двигунів. Після цього борт почав швидко втрачати висоту.

Пілотам вдалося взяти літак під контроль і благополучно посадити його в столичному аеропорту "Нікола Тесла".

"Тільки завдяки професіоналізму наших пілотів нам вдалося уникнути трагедії. Повірте, в один момент ми просто стали каменем падати вниз", - сказав радник президента Сербії Станіслав Пак, який також знаходився на борту.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Президентський літак Falcon 50 був випущений в 1981 році. Це вже не перший випадок його поломки.

Перед поїздкою Ніколіч зустрічався з главою Сербської православної церкви патріархом Іринеєм. Він пообіцяв, що передасть Папі Римському позицію сербської церкви з окремих питань двосторонніх відносин.