Скандальний мотопробіг пропутінського мотоклубу "Нічні вовки", який у суботу стартував з Москви, планував прибути на Курган слави у Мінську 25 квітня о 23 годині. Білоруські активісти вирішили зустріти путінських "Нічних вовків" з українським прапором.

Про це повідомляє Радыё Свабода.

Білоруські громадські активісти Ольга Миколайчик, Андрій Мельников і Леонід Кулаков підготували до зустрічі учасників пробігу "Москва-Берлін" плакат "Окупанти - геть", жовто-блакитний і біло-червоно-білий прапори та портрет загиблого на Майдані білоруса Михайла Жизневского.

Читайте також: "Нічні вовки" хочуть прорватися до Польщі попри заборону

Однак самі мотоциклісти до Кургану слави так і не доїхали. Згідно з інформацією деяких джерел, колона вирішила зупинитися в Смоленську і відправитися до Білорусії сьогодні, 26 квітня.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Водночас, влада Німеччини вже перешкоджає акції російських байкерів.

"Провідним членам клубу "Нічні вовки" буде відмовлено у в'їзді до Німеччини", - таку спільну заяву поширили вчора, 25 квітня, МЗС та МВС країни.

"Ми не думаємо, що він (мотопробіг) сприяє зміцненню німецько-російських відносин. Ми виступаємо проти будь-якої інструменталізації безмірних страждань жертв і протистояння нацистам", - ідеться у заяві.

Влада ФРН пояснює своє рішення тим, що мотопробіг російських байкерів може загрожувати громадській безпеці та порядку у Німеччині.

Наразі лідер клубу Олександр Залдостанов, також відомий під прізвиськом "Хірург", залишився в Москві. Його паспорт знаходиться у посольстві однієї з країн Шенгенської угоди.

Він пообіцяв наздогнати колону мотоциклістів, якщо отримає візу.