Збройним силам Франції не потрібні вертольотоносці, побудовані для Росії. Так заявив начальник штабу ВМС Франції Бернар Рожеліо в інтерв'ю газеті Le Monde.

Адмірал повідомив, що французький військовий флот вже має три таких кораблі, і нові йому не потрібні. Як зазначило видання, у військових колах все частіше можна чути вислів, що найкращим варіантом було б затоплення "російських" кораблів.

"Хоча це рішення явно не сподобається працівникам доків, що їх побудували, однак воно є найменш дорогим з усіх - коштуватиме близько €20 млн", - пише Le Monde. Видання також зазначило, що одним з можливих виходів із ситуації став би реекспорт вертольотоносців. У такому разі на їх переобладнання піде всього кілька місяців.

Нагадаємо, контракт на поставку двох вертольотоносців був укладений між Францією і РФ у 2011 році. Франція повинна була передати перший корабель "Владивосток" в листопаді минулого року. Це мало статися 14 листопада, проте цього так і не відбулося через загострення ситуації на сході України і підтримку Росією озброєних терористів на Донбасі.

Читайте також: Франція постачатиме Україні вертольоти і системи радіозв'язку

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Повідомлялося також, що Франція розглядає можливість продажу "Містралів" Китаю або іншим країнам.