Вчора, "Роскомнагляд" заблокував сайт російської громадської організації, яка радила туристам із Росії просити дозволу в України на відвідини окупованого Криму.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами речника Федеральної служби нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Вадима Ампелонського, сайт блокують на території Росії на вимогу Генеральної прокуратури РФ.

Читайте також: Росіянам порадили проситись до Криму в України

Раніше в понеділок, 22 червня, Генпрокуратура Росії повідомила, що вимагає порушити кримінальну справу щодо російського Товариства захисту прав споживачів "Громадський контроль", оскільки вбачає в оприлюдненій організацією пам'ятці для туристів "публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У зв'язку з цим Генпрокуратура також вимагала заблокувати доступ до сайту "Громадського контролю".

Голова Товариства захисту прав споживачів Михайло Аншаков розповів, що пам'ятку склали у відповідь на численні скарги росіян на неможливість отримати візу в іншу країну після відвідин Криму.

За його словами, ні МЗС Росії, ні "Ростуризм" не попереджають росіян про можливі негативні наслідки поїздки до Криму.

Нагадаємо, Російське товариство захисту прав споживачів "Громадський контроль" порекомендувало росіянам отримувати дозвіл для поїздок до Кримського півострова в України.

Про це йдеться в пам'ятці для російських туристів, яку опублікувала організація на своємусайті.

"Посилаючись на діючі норми міжнародного права, юристи пояснюють правовий статус Криму і міста Севастополя, які є окупованою територією. Законом України передбачено порядок в'їзду і виїзду з окупованої території, і за його порушення, туристи можуть понести кримінальну відповідальність, аж до тюремного терміну" - ідеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, для безпеки туристам рекомендують дотримуватися українського законодавства і перетинати кордон тільки з дозволу прикордонної служби України в Херсонській області.