Рятувальники знайшли молоду матір з немовлям, які вижили в авіакатастрофі і провели п'ять днів у джунглях західної Колумбії.

Керівник колумбійських повітряних сил описав їхній порятунок як "диво". Жінка отримала деякі поранення й опіки, а дитина серйозних травм не зазнала.

Про це повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

18-річну Марію Неллі Марільйо та її однорічного сина рятувальники знайшли 24 червня в районі падіння невеличкого літака марки Cessna. Двомоторний літак, який перевозив рибу й кокоси, прямував із міста Нукуі на узбережжі Тихого океану до головного міста департаменту Чоко. Він зник з радарів через 20 хвилин польоту.

Після того, як пілот перестав відповідати по рації, влада вислала в район можливої аварії рятувальний літак. Лише через два дні рятувальна команда змогла помітити білу пляму посеред щільних джунглів, яка, зрештою, виявилася уламками літака.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Причини аварії ще не встановили.

Пілот літака загинув, його тіло знайшли в кабіні. Але слідів Марії Марільйо в машині не було. Втім рятувальники не втрачали надії знайти її живою, адже двері літака були прочинені.

Частина рятувальної команди почала прочісувати ліс пішки, тоді як інші оглядали джунглі з гелікоптера. Рятувальники через гучномовець вигукували ім'я пані Марільйо і просили її повернутися до місця аварії. Але два дні пошуків не дали жодних результатів.

Нарешті в середу, 24 червня, вони виявили Марію Марільйо в ущелині на березі річки на відстані всього півкілометра від літака.

"Це чудо. Це дуже дика місцевість, а аварія справді була жахливою", - розповів керівник колумбійських повітряних сил Хектор Карраскал.

Зараз їх доправили до лікарні в місті Кібдо.

Читайте також: У харківському дельфінарії сталося диво - народилось дельфінятко

Марільйо розповіла медикам, що їй вдалося відчинити двері кабіни і втекти в джунглі після того, як в літаку почалася пожежа. Потім вона повернулася, щоб врятувати дитину. Через це жінка отримала опіки обличчя, руки та ноги.

Марія Марільйо побоювалася того, що літак вибухне, тому вона пішла в джунглі, де рухалася вздовж невеликої річки. Досі достеменно невідомо, як їй вдалося вижити в хащах, але місцеві ЗМІ повідомляють, що жінка зустріла пару тубільців, яка їй допомогла. Вона також пила кокосове молоко з горіхів, які перевозив літак.

Марія Марільйо проходить курс лікування. Її син залишився неушкодженим.