У російському місті Уфа 8-10 липня пройде саміт БРІКС, а 10 липня - саміт ШОС. За попередніми оцінками, місто відвідають 10 тисяч гостей.

Місцеві мешканці активно діляться у соціальних мережах світлинами підготовчих робіт, які роблять місцеві комунальні та інші служби. Уфімці активно коментують всю "курйозність" ситуації у блогах.

Грошей у підготовку вклали чимало. Мережею гуляє цифра у 6 млрд рублів, які нібито вклали приватні інвестори у будівництво готелів та інфраструктури, 2,5 млрд федеральних коштів виділено на розширення аеродромного комплексу аеропорту "Уфа", зміцнення набережної, підготовку гуртожитків, 2 млрд рублів - на реконструкцію Конгрес-холу та інших об'єктів.

А на благоустрій місто витратило 600 млн рублів.

Читайте також: Генпрокуратуру Росії попросили перевірити законність створення СРСР

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Зараз міська влада спішно намагаються вирішити всі проблеми міста за тиждень. Адміністрація Уфи схожа на холостяка, який не встиг приготуватися до приходу дівчини, і за ті 2 хвилини, поки та піднімається в ліфті, намагається швидко прибрати квартиру, ховаючи брудні шкарпетки під диван", - пише блогер Ілля Варламов.

За його словами, всі непривабливі будівлі і місця в місті завішують банерами. Всі тротуари закочують в асфальт, не дотримуючись технології, так що цей "асфальт розвалиться через півроку". Некрасиві газони застеляють пластикової травою, а деякі - тим же асфальтом.

"Якщо десь будівлі не вистачало, її знову побудували - з фанери. За задумом адміністрації Уфи, проїжджаючі мимо гості не повинні помітити підступу", - додав він.

По дорозі з аеропорту в місто практично не залишилося зовнішньої реклами. Всі банери замінили на вітання гостям саміту.

На фотографіях видно, що все терміново закривають і зафарбовують, щоб якнайшвидше заховати від очей гостей всі мінуси. Наприклад, арку історичної будівлі закрили шматком металу від паркану. Зобразили також колишній завод "БЕТО", в намальованих вікнах якого навіть пливуть хмари.

"Щоб негарний будинок не порушував уфімській ідилії, його приховали банером з принтом лісу. За однією з версій, місто збирався викупити територію разом з будинком у його власника. Кажуть, господар будинку запросив за землю 15 млн рублів, і мерія від цієї ідеї відмовилася", - розповідає Ілля, додаючи, що тоді власник нібито вирубав дерева і зіпсував вид з готелю.

Тоді влада вирішила завісити будиночок красивим банером.

"Саміт закінчиться, гості поїдуть, а жителям ще довго доведеться розгрібати наслідки", - підсумував блогер.