Голова комісії з державної мови Латвії Андрій Вейсбергс вимагає від президента країни Раймонда Вейоніс говорити тільки латиською. Про це повідомляє місцевий портал LSM.

"Комісія дотримується думки, що президент країни повинен говорити тільки латиською мовою", - заявив Вейсбергс.

Його вимога також стосується заборони говорити російською мовою, на якій голова держави часто звертається до народу і політиків.

Після засідання комісії з держмови Вейсбергс зазначив, що через такі вимоги установу можуть розпустити, бо призначає експертів сам президент.

"Серед перших завдань комісії - вирішення питання навчання держмови в школах, яке, на думку комісії, зараз перебуває в трохи підвішеному стані, і наведення ясності щодо створення державного телеканалу російською мовою. Колишня комісія була однозначно проти цього", - зазначив чиновник.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Матеріал по темі: Хід у відповідь: у Литві перевірять законність створення Росії

Президент у відповідь розповів, що він вихований на казках Пушкіна, які читала йому на ніч мама, а сам президент говорить російською на рівні носіїв мови.

Нагадаємо, що Генпрокуратура Росії почала перевірку того, чи було законним рішення 1991 визнати незалежність Балтійських країн.