Міжнародна спільнота категорично засудила штурм македонського парламенту протестувальниками, внаслідок якого постраждали майже сотня людей, у тому числі поліцейські та депутати. Серед них – і лідер соціал-демократів Зоран Заєв.

Із заявами з цього приводу виступили США, НАТО, Євросоюз, балканські країни, передає "Радіо Свобода".

За словами представника ЄС з питань закордонних справ Федеріки Могеріні, факт насильства в стінах парламенту Македонії є "надзвичайно хвилюючим і дуже сумним".

Посольство США у Скоп’є також засудило насильство, зазначивши, що це суперечить демократії і є неприйнятним.

У Росії традиційно у тому що сталося, почали шукати третю сторону і заявили, що головною причиною політичної кризи у Македонії є "відверте втручання" у внутрішні справи цієї країни. Правда, кого саме в МЗС РФ мали на увазі, не уточнюється.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", демонстранти, що зібралися під парламентом, коли там обиралди спікера, прорвали кордони поліції й увірвалися в приміщення, де влаштували бійку. На інцидент відразу відреагували в ООН.