Флоріан Філіппо, заступник голови із зовнішніх зв'язків французької партії "Національний фронт", яку очолює Марін Ле Пен, назвав прапор Євросоюзу "олігархічної ганчіркою".

Таку заяву він зробив в Twitter.

"Ось побачите, вже скоро ми засунемо вашу олігархічну ганчірку подалі в шафу. Хай живе прапор Франції!" — написав він, коментуючи пост представництва Єврокомісії у Франції.

У Twitter Європейської комісії опубліковано зображення прапора ЄС і підпис: "Пишайтеся нашим прапором, символом єдності, солідарності й гармонії народів Європи. Давайте не будемо його ховати".

Цей пост став реакцією єврочиновників на вимогу Ле Пен під час виступу на телебаченні прибрати зі студії прапор Євросоюзу і залишити лише французький.

Популярні новини зараз
Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Нагадаємо, перший тур президентських виборів у Франції відбудеться зовсім скоро - 23 квітня. На 7 травня заплановано другий.

У передвиборній гонці беруть участь 11 кандидатів. Найбільш високі шанси на перемогу у чотирьох із них: лідера центристського руху "Вперед!" Еммануеля Макрона, Марін Ле Пен, ультралівого кандидата Жан-Люка Меланшона і висуванця від правої партії "Республіканці" Франсуа Фійона.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, 16 квітня у Парижі пройшли мітинги проти Ле Пен. Акція переросла в масові заворушення.