Виступаючи на Міжнародному економічному форумі YES, 14 вересня 2018 року, Президент України Петро Порошенко повідомив, що за перше півріччя поточного року, капітальні інвестиції в Україну виросли на 26,5%. Про це йдеться у матеріалі Екологічної ліги України. Безумовно, це хороша новина. Але, тим сумніше, що ця сума могла б бути на багато більше, якби наша влада не здійснювала б грубих помилок в економічній політиці, викликаних бажанням вирішувати проблеми, озираючись на інтереси різних олігархічних груп і використовуючи корупційні схеми. Саме завдяки такому підходу, без інвестицій фактично залишається лісове господарство України, що вже декілька років знаходиться в стані системної кризи.

Лісовим олігархам Юрушеву і Косюку, інтересам, що "лобіюють" їх, депутатам Верховної Ради, довелося "погодитися" з президентським вето на скандальний закон про заборону експорту українського лісу. Але від своїх інтересів олігархічні угрупування так просто відмовитися не можуть.

10 липня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон №2497 - VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України і інших законодавчих актів з метою стимулювання діяльності сімейних фермерських господарств". У кодексі передбачається збільшення податкового навантаження лісгоспів, покладаючи на них, як земельний податок, так і рентну плату за використання лісових ресурсів. Сама ж ставка, по суті, нового податку, встановлюватиметься місцевими радами.

В результаті такої законотворчості, за оцінкою експертів Екологічної Ліги України, при встановленні податкової ставки в 0,1% банкротами може стати близько 100 з 284 діючих лісгоспів, при ставці в 1% - прибутковим залишиться тільки 44 лісгоспи, при ставці ж в 3% - УСІ лісгоспи України будуть вимушені припинити свою роботу.

Істинний сенс ухваленого закону полягає в створенні умов для банкрутства підприємств галузі, щоб потім приватизувати їх за найменшою ціною. Приватизація ж потрібна виключно тільки Юрушеву і Косюку, що діє виключно з інтересів власних надприбутків. А вони, при існуючій ситуації, можливі тільки у тому випадку, якщо ціна на початкову сировину буде мінімальною. Отримати ж над дешеву сировину можна тільки за умови приватизації самих лісгоспів. Думати ж про інвестиції в лісову галузь, нашим олігархам і депутатам які їх обслуговують, якось не склалося.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще