Права рука Путіна та його особистий секретар Дмитро Пєсков заявив, що включення українського президента до санкційних спискі стало б "запрєдєльним кроком".

"Традиційно президентів не включають в санкційні списки. Це вже якийсь позамежний крок", – розповів журналістам Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, що 1 листопада прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про заходи щодо реалізації указу глави держави "Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб РФ".

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Таким чином, документом вводяться спеціальні економічні заходи щодо 322 фізичних осіб та 68 юридичних осіб. Мова йде про заморожування рахунків, цінних паперів і майна на території Росії, а також про заборону на виведення капіталу за межі РФ.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зазначимо той факт, що серед громадян України до списку санкцій і син президента Олексій Порошенко, який є депутатом українського парламенту.

Варто нагадати, що компанія Apple почала видаляти з App Store сервіси російських розробників, що працюють в Криму. Тепер додатки, зроблені розробниками з Криму видалили з найбільшого магазину додатків для техніки Apple.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в четвер, 1 листопада, голова російського уряду Дмитро Медведєв підписав постанову, згідно з яким проти 322 українських громадян і 68 підприємств вводяться санкції. Про це повідомила прес-служба російського Кабінету міністрів.

"Вводяться спеціальні економічні заходи стосовно фізичних і юридичних осіб України, які передбачають блокування (заморожування) безготівкових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії і заборона на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі Росії", - йдеться в документі.

Нагадаємо, перші санкції від Путіна, які підтримують навіть українці: удар буде потужним, але по найненависнішим громадянам.

Як повідомляв Знай.uа Путін вирішив склеїти РПЦ, погрожує "важкими наслідками".

Знай.uа писав, найбільші навчання з часів Холодної війни: НАТО покаже Росії, хто головний.