Президент України Петро Порошенко дав жорсткий коментар з приводу російської агресії у Керченській протоці.

агресія Росії в Азовському морі
агресія Росії в Азовському морі

Відповідну заяву гарант зробив у рамках розмови з американським виданням Fox News.

Росія протистоїть всьому світу, блокуючи свободу судноплавства в українських територіальних водах, заявив Порошенко.

"У даній ситуації нам потрібна єдність і солідарність. Нам потрібна присутність НАТО в Чорному морі, щоб не дозволити російським військам окупувати Чорне море і регіон Азовського моря, що і відбувається зараз", - сказав глава держави.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Також він додав, що захоплення Росією українських судів і моряків в Керченській протоці - це не інцидент, не криза, а війна.

"Містер Путін, це не акт агресії. Це війна, містер Путін", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, Російська Федерація новими спалахами військової агресії проти України Керченській протоці демонструє небезпечні передумови для анексії Азовського моря і окупації українського узбережжя.

Таку думку висловив російський політичний експерт Андрій Піонтковський.

На думку політолога, Україні необхідно звернути увагу не на сам інцидент з кораблями у міре, а на коментарі російської сторони, які було озвучено після. Також Піонтковський заявив, що на цей раз Кремль пішов на відкриту агресію.

Раніше Знай.uа писав про те, що канцлерка Німеччини Анґела Меркель звернулася до президента РФ Володимира Путіна із вимогою негайно звільнити полонених українських моряків, котрих затримали в районі Керченської протоки нібито за "незаконний перетин кордону".

Володимир Путін та Ангела Меркель
Володимир Путін та Ангела Меркель

Це підтвердив речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Він зазначає, що Меркель спробує змусити Росію невідкладно вживати заходів, аби забезпечити безперешкодне пересування кораблів в Азовському морі. Переговори з Путіним за попередніми даними заплановано виключно з ініціативи офіційного Берліну.

Також Знай.uа повідомляв, що у Азовському морі досі вкрай напружена ситуація. У десяти областях України ввели військовий стан, а світове співтовариство не залишається в стороні.

Інтерв'ю FOX NEWS

Росія протистоїть всьому світу, блокуючи свободу судноплавства в українських територіальних водах. У даній ситуації нам потрібна єдність і солідарність. Нам потрібна присутність НАТО в Чорному морі, щоб не дозволити російським військам окупувати Чорне море і регіон Азовського моря, що й відбувається зараз. Наголосив в інтерв’ю американському телеканалу Fox News

Geplaatst door Петро Порошенко op Dinsdag 11 december 2018