У Трампа відреагували на інформацію про закупку зброї Туреччиною, яка є членом НАТО, у РФ.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Про це пише Bloomberg.

У повідомленні сказано, що Вашингтон не радий покупці Туреччиною - членом НАТО - російських систем ППО. Однак в Анкарі могли знайти вихід з цієї ситуації.

Реджеп Таїп Ердоган
Реджеп Таїп Ердоган

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Щоб зменшити шкоду для колективної безпеки НАТО через покупку російських комплексів ППО С-400 Тріумф, Анкара може негласно пустити американських військових інженерів вивчити ці зенітно-ракетні системи, коли вони будуть передані Туреччини.

За даними джерел, таку ідею турецька влада нібито запропонували "в останні тижні".

Варто нагадати, що навесні цього року Туреччина сплатила замовлення декількох комплексів С-400 у Росії. США різко противилися такого кроку Анкари, стверджуючи, що несумісне з технікою НАТО озброєння внесе сум'яття в оборону блоку і змінить базовий військовий баланс в регіоні.

військові НАТО
військові НАТО

Крім цього, Туреччина може закупити і американські ракетні комплекси Петріот: 140 ракет, радар і наземні станції контролю. Держдеп схвалив таку угоду, тепер справа за Конгресом США - у них близько двох тижнів на винесення рішення. Туреччина хоче разом з покупкою отримати і технічну документацію по складанню цих комплексів, на що Білий дім навряд чи погодиться.

Нагадаємо, Анкара в найближчі дні почне нову військову операцію на території Сирії. Про це оголосив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Реджеп Тайіп Ердоган
Реджеп Тайіп Ердоган

Таку заяву Ердоган зробив на саміті оборонної промисловості в Анкарі, повідомляє CNN Turk.

Ердоган підкреслив, що метою підрозділів збройних сил Туреччини будуть "не американські солдати, а члени терористичної організації".

Раніше Знай.uа писав про те, що факт російської агресії проти України ще не визнали в Туреччині, там чути заяви про так званий "конфлікт".

Так, для вирішення "конфлікту" між Україною і Російською Федерацією в Керченській протоці потрібно провести зустріч в Нормандському форматі.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє телеканал NTV.

Також Знай.uа повідомляв, що турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган зізнався, що днями обговорював з президентом РФ Володимиром Путіним можливе посередництво Анкари у вирішенні конфлікту, який виник в Керченській протоці.