У нових політичних сил дуже різі шанси опинитись після дострокових виборів у парламенті. Нагадаємо, що вибори у Верховну Раду України, повинні заплановані на 21 липня. Нове опитування до виборів в Раду провели у Київському міжнародному інституті соціології.

КМІС провів власне всеукраїнське опитування громадської думки з 26 травня до 7 червня. Методом особистого інтерв'ю опитано 2021 респондента, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за чотирьохступінчастою стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, контрольованій українською владою.

Верховна Рада
Верховна Рада

В оприлюдненому на сайті КМІС у п'ятницю прес-релізі наголошується, що більшість опитування поки не враховує об'єднання "Оппоблока", "Наших", "Довіряй справам" та інших партій. З'їзд цих партій проходить сьогодні. Також опитування не враховує об'єднання праворадикальних організацій типу "Свободи", "Нацкорпуса", "Правого сектору" та інших партій.

Цікаво, що в опитуванні чомусь використовується стара назва партії Порошенко. Ребрендинг також вплине на рейтинг.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

вибори в Україні
вибори в Україні

Згідно з оприлюдненими в понеділок на сайті КМІС даними, проходять в Раду:
48,5% – "Слуга народу",
11,8% – "Опозиційна платформа – "За Життя",
8,1% – "Блок Петра Порошенка "Солідарність",
7,8% – "Батьківщина",
5,6% – "Голос".

Під питанням:
3,8% – "Сила і Честь",
2,9% – Радикальна партія Ляшка.

Нагадаємо, Головний агітатор Порошенка втік з БПП.

Як повідомляв Знай.uа Богуцька показала, що відбувається в гніздечку прихильників Зеленського.