Про ці та інші актуальні проблеми 10 грудня говорили народні депутати від Луганщини Сергій Шахов, Сергій Вельможний, Олександр Сухов в рамках першого розширеного засідання Міжфракційного депутатського об’єднання «За техногенну та екологічну безпеку в паливно-енергетичному комплексі, залізничному і трубопровідному транспорті України», яке відбулось у Верховній Ради.

«Наша сьогоднішня зустріч вкрай важлива. Щодня мільйони українців потерпають від екологічних та техногенних проблем. На кожного українця у нашій державі по 200 кілограмів ядовитих відходів… 200 кілограмів! Здебільшого залишених без нагляду та належного утримання. Розкиданих на пустирях, в лісах, злитих в озера та річки», - зауважив Сергій Шахов.

За наявною інформацією, на сьогоднішній день на стратегічно важливих підприємствах, таких як наприклад: «Укрзалізниця», «НЕК «Укренерго», «Укрнафта», ПАТ «Укргазвидобування», АТ «Укртранснафта», ДП «Укрхімтрансаміак», АТ «Укртрансгаз», «Енергоатом», не тільки не проводяться превентивні заходи, але й не ліквідуються наявні нафтозабруднення.

«Під нашими приймальнями збираються “черги відчаю” по всій Україні. Люди приходять зі своїми трагедіями. Усі вони просять грошей на лікування рідних, і особливо боляче, що здебільшого - онкохворих дітей. Це наслідки нашого самодурства, нашої байдужості і безпечності. Ми не зможемо повернути час назад і виправити те що вже накоїли, але ми можем вберегти від катастрофи наших онуків. Наша місія – врятувати життя!», - констатував нардеп.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Тому керівництво підприємств та відомств, які це не розуміють, окрім суворої відповідальності за нехтування вимогами законодавства, - за словами головуючого, підлягають негайному списанню, як підлягає списанню морально застаріла техніка, яка не здатна впоратися із завданнями сьогодення.

Присутні народні депутати-члени Міжфракційного об’єднання висловили стурбованість ситуацією та домовились тримати на контролі дотримання екологічного законодавства для недопущення нехтуванням безпекою громадян країни.

«Це здоров’я нашої нації, безпека наших громадян, наших дітей, майбутнє нашої країни та імідж її в очах світових держав і партнерів. Від нас залежить чи будуть до нас ставитись як до небезпечної «вигрібної ями» третього світу або як до рівноправного члена сучасного світового суспільства», - підсумував Сергій Шахов.