У п'ятницю, 13 грудня, Печерський районний суду Києва прийняв рішення щодо підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета лікаря і волонтерки Юлії Кузьменко. Засідання щодо обрання запобіжного заходу музикантові Андрію Антоненку триває.

Згідно з постановою суду, Кузьменко залишиться під вартою 2 місяці - до 8 лютого 2020 року. Зазначається, що рішення підлягає оскарженню.

Варто зазначити, що засідання суду проходять одночасно в різних залах.

Судове засідання щодо Кузьменко вів скандальновідомий суддя Сергій Вовк. Адвокат Юлії Кузьменко Влад Довбуш вимагала відведення судді Вовка через те, що він відмовився допитати свідків, які могли підтвердити місцезнаходження підозрюваної в ті дні, коли було вбито журналіста Павла Шеремета. Свідками виступали директор Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров'я, де працює Кузьменко, та її колишній чоловік.

Також адвокат зазначив, що суддя може бути упередженим у розгляді справ, оскільки саме він давав дозвіл на обшук авто Кузьменко та її затримання.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Після перерви о 18:45 суд оголосив рішення залишити вимогу захисту без задоволення і суддя Вовк продовжив вести засідання. Таке рішення зустріли в залі суду криками "Ганьба!".

Зазначимо, що суддя Сергій Вовка має скандальну репутацію, його неодноразово відстороняли від роботи та намагалися притягнути до кримінальної відповідальності, однак він щоразу повертався до Печерського суду.

У Сергія Вовка досить вагомий ″послужний список″: саме він відправив у 2012 за грати Луценка, знімав із розшуку Онищенка, вів справи Саакашвілі, стягував 7 мільйонів із Мінюсту на користь Портнова.

Нагадаємо, суддя Вовк взяв самовідвід у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Він повинен був обрати запобіжний підозрюваному Андрію Антоненку.

Як повідомляв портал Знай.ua, підозрювана в убивстві Шеремета Юлія Кузьменко зробила у суді сенсаційне зізнання

Також Знай.ua писав про те, ким є затримані підозрювані у вбивстві Шеремета, та що про них відомо