Про це пише Обозреватель.

При цьому кількість негативних оцінок їхньої роботи значно перевищує позитивні. Найбільш критично респонденти охарактеризували діяльність голови комітету ВР з питань енергетики та ЖКП Андрія Геруса – 27% опитаних оцінили її негативно і тільки 3% – позитивно. Такі результати оприлюднила Соціологічна група "Рейтинг".

"58% нічого не знають про роботу міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля. 20% оцінюють його роботу негативно, 14% – нейтрально, 3% – позитивно. 50% не знають про голову комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса. 27% оцінюють його роботу негативно, 14% – нейтрально, 3% – позитивно. 59% не знають про голову Національної комісії яка здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Валерія Тарасюка. 20% оцінюють його діяльність негативно, 13% – нейтрально, лише 2% – позитивно", – зазначається у релізі.

Соціологи констатують зменшення кількості тих, хто вважає Україну повністю енергетично незалежною країною

"Лише 12% опитаних вважають Україну повністю енергетично незалежною країною.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Половина опитаних вважають, що наша країна частково залежить у цьому питанні від інших держав, 23% – вважають її повністю залежною. Остання думка найбільш поширена серед найменш забезпечених та тих, хто виступає за вступ до Митного Союзу з Росією. За останні півтора року зменшилася кількість тих, хто стверджує, що Україна є повністю енергетично незалежною (у липні 2018 року таких було 20%). Чверть опитаних вважають, що за останній рік Україна стала більше залежати від енергоресурсів інших держав, 17% – протилежної думки. 40% вважають, що нічого не змінилося. У липні 2018 року тих, хто вважав, що наша держава стає більш автономною в енергетиці, була чверть", – стверджують дослідники.

Українці критично сприймають відновлення імпорту електроенергії з Російської Федерації з 1 жовтня 2019 року. На думку більшості, це відбувається в інтересах олігархів.

"Майже дві третини опитаних не підтримують рішення про відновлення імпорту електроенергії з Росії, 29% – підтримують. Найбільш гострої критики це рішення зазнало серед респондентів Заходу та Центру. Серед мешканців Півдня та Сходу також це рішення було сприйняте неоднозначно. 65% вважають, що рішення про відновлення імпорту електроенергії з Росії вигідне в першу чергу олігархам. Лише 11% вважають, що воно принесе користь населенню України, 8% – промисловим підприємствам", – констатують результати дослідження.

Дослідження "Енергетична сфера України: соціологічні виміри" проводилось Соціологічною службою "Рейтинг" 18-23 грудня 2019 року. Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.