Якщо Президент не накладе вето на законопроект 1210, наслідки застосування закону можуть бути катастрофічними для економіки. Про це під час відкритої дискусії «1210 – закон «фіскалізаторів», організованої Федерацією роботодавців України, заявив народний депутат від «Батьківщини» Андрій Ніколаєнко.

«Президент України зараз має змогу зробити реальний крок назустріч відповідальному українському бізнесу – ветувати поданий йому на підпис законопроект 1210. У бізнес-середовищі цей проект вже охрестили «законом фіскалізаторів». З закликом накласти вето на недолугу податкову реформу, яку протягує цей проект, до Гаранта вже звернулися провідні вітчизняні бізнес-асоціації. Я теж підтримую цей заклик», - наголосив Андрій Ніколаєнко.

Андрій Ніколаєнко
Андрій Ніколаєнко

Учасники дискусії зауважили, що прийнятий законопроект, поряд із слушними та необхідними змінами, містить низку неприйнятних для відповідального бізнесу норм, що є необґрунтованими, несуть ризики корупції та уповільнюють економічний розвиток України у цілому. Зокрема, йдеться про розширення прав та повноважень податкових органів та ускладнення податкового адміністрування для платників податків.

Андрій Ніколаєнко зауважив, що у разі, якщо Президент все ж таки підпише цей спірний закон, депутатам, які захищають в Раді інтереси відповідального українського бізнесу, у будь-якому випадку доведеться виправляти помилки, закладені в документі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Можна, звичайно, робити точкові виправлення через окремі законопроекти. Але цей процес не дасть поліпшення бізнес-клімату до рівня, коли Україна врешті-решт стане країною, привабливою для сумлінних українських підприємців. Тому я пропоную скоординувати і сконцентрувати всі наші зусилля на тому, щоб бізнес-спільнота отримала можливість участі і контролю над розробкою податкової реформи. Мінфін вже анонсував початок цих робіт, ще не пізно включитися у процес, і важливо, щоб цією податковою реформою були виправлені критичні для відповідального бізнесу положення, протягнуті через «закон фіскалізаторів»», - резюмував Андрій Ніколаєнко.