Пізно вночі, поки вся країна спала на карантині, депутати прийняли історичне рішення і проголосували за відкриття ринку землі в Україні.

загалом, кнопку "ЗА" натиснув 259 депутатів. Примітно, що президентська більшість набула «широку коаліцію» з партією Петра Порошенка «Європейська солідарність». Також вимога президента підтримали частина депутатів «Голоси» Святослава Вакарчука.

- 206 (з 248) нарепов "Слуга народу".

- 23 нардепа "Європейської солідарності".

- 13 нардепів "Голоси".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

- 12 нардепів депутатської групи "Довіра"

- 5 позафракційних нардепів.

Володимир Зеленський під час голосування за ринок землі
Володимир Зеленський під час голосування за ринок землі

«Слуги траншу МВФ»

Багато хто до кінця не вірили, що нинішня Верховна Рада в розпал світової пандемії наважиться на відкриття ринку землі.

Лідер Нацкорпуса Андрій Білецький давно називав подібне рішення – зрадою інтересів народу України.

«Верховна Рада проголосувала за розпродаж землі. Коаліція «Слуг», Порошенко і «Голоси». Порушивши Закон і плюнувши на позицію більшості українців. Просто президенту дуже горів транш від МВФ.Але принятий тільки законопроект глобально відрізняється від першого читання. Заборона на продаж іноземцям без референдуму. Не продається державна і комунальна земля. Принаймні 4 роки не продається юр. особам і більш ніж по 100 га в одні руки. Планували розпродавати від 10 до 500 000 гектарів і зменшили до 100, що навпроти є недостатньою цифрою для успішного ринку. У світовій практиці основа аграрного сектора - малі та середні фермерські господарства, які обробляють 300-500 гектарів. Саме такими були пропозиції аграріїв та Національного Корпусу. Але конструктив - це не про команду президента. Їм горить транш. Проголосуйте хоч щось», - пише Андрій Білецький у своєму телеграм-каналі.

«Те, що вони прийняли сьогодні - злочин перед державою і доказ зовнішнього управління країною. А змінений закон - заслуга вулиці і громадського тиску. Аграріїв, ветеранів, патріотів, які виходили проти розпродажу землі, за нормальні умови для ринку. Від автопробігів під Радою до перекриття трас. Без цього «Слуги» протягнули б закон у первісному вигляді. І вже з завтрашнього дня ми повинні були земельний аукціон з підставними фірмами і сотнями тисяч гектарів в одних руках. Президент Зеленський завтра прокинеться в обіймах траншу. І остаточно втративши довіру українців до себе і своєї команди. Слуги МВФ і західних гаманців. Тепер офіційно», - резюмує Білецький.

Безсумнівно, що десятки нардепів з різних політичних сил звернуться до Конституційного суду з вимогою дати оцінку цьому голосуванню і проекту в цілому. Але поки – ніч з 30 на 31 березня увійшла в нову історію України.