Про це заявив голова Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

«У цей час цей законопроект не можна було підписувати та робити законом. У ньому дуже багато шкідливого. Я б сказав, що там ложка меду, а бочка дьогтю. Винувата вина, конструктивні дивіденди, багато податківцям преференцій дано, коли вони можуть за своїм розсудом штрафувати або на 100%, або на 200%. Ділова мета там як визначається і т. д. В тому числі, до речі, і рента по руді, в тому числі і соєві правки, у тому числі і звільнення ОВДП від оподаткування. Тобто, там було багато додаткового адміністрування забито», - пояснив Олійник.

За його словами, введення в дію цього закону в нинішніх кризових умовах негативно вплине на експортерів та інвестиційний клімат в країні.

«Тільки одна частина (закону - ред.), коли збільшені пороги по малому бізнесу, мала право на життя. Все інше не на часі називається, не з користю для економіки держави і не вплине позитивно на майбутнє країни з точки зору інвестора, роботодавця, підприємця, виробника. Тобто, з цим законом ми не станемо тим місцем, яке буде цікаво ні українського капіталу, ні світового капіталу», - сказав Олійник.

Раніше міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко повідомив, що підписаний президентом закон про зміни до Податкового кодексу в даний час обговорюється з метою його коректування.

Популярні новини зараз
Старшокласникам готують неочікувані зміни: більше не будуть навчатись у школах По всій країні пройшли масові "облави" ТЦК: концерти, заклади, мажорні ресторани Супермаркети порадували обвалом цін майже на 30%: що подешевшало Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі
Показати ще

За оцінками експертів, підвищення ставки ренти на видобуток залізної руди з 8% до 11-12%, передбачене законом про внесення змін до Податкового кодексу, підвищить витрати гірничорудних підприємств на $64 млн на рік або на 42% і може мати критичні наслідки для галузі.

Нагадаємо, закон про внесення змін у Податковий кодекс України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (законопроект №1210) був прийнятий Верховною Радою 16 січня 2020 року і підписаний президентом лише 21 травня.

Ряд бізнес-асоціацій раніше критикували законопроект №1210, зазначаючи, що він містить велику кількість пропозицій, здатних підвищити фіскальний тиск на сумлінних платників податків, погіршити інвестиційний клімат країни і негативно позначитися на розвитку економіки країни в цілому.